Laden Evenementen

« All Evenementen

Drongen, De tijd van toen in beeld.

zaterdag 9 november 2024 - 13:00 - zaterdag 16 november 2024 - 18:00

Gratis

Met veel enthousiasme kondigen we de tentoonstelling “Drongen de tijd van toen in beeld” aan, die dit jaar opnieuw plaatsvindt. Van 9 tot en met 16 november 2024 heten we je welkom in de sfeervolle Kapel Petit. Het thema van dit jaar is wielrennen, met bijzondere aandacht voor wielrenners en de koers die een link hebben met Drongen. Uiteraard kun je ook genieten van onze vaste collectie historische foto’s van Drongen.

Opening:
De tentoonstelling opent feestelijk op 9 november om 10 uur.

Openingsavond:
Tijdens de openingsavond nodigen we je uit voor de indrukwekkende monoloog “Francis, een pianobouwer in de Grote Oorlog”. Noël Callebaut, de achterkleinzoon van Francis, brengt het ontroerende verhaal van zijn voorvader tot leven. Francis was een pianobouwer die tijdens de Eerste Wereldoorlog brieven schreef aan zijn vrouw en zoon. Noël neemt je mee op een emotionele reis vol liefde, verlies en de veerkracht van de menselijke geest. Zijn meesterlijke vertelkunst zorgt ervoor dat de verhalen van gewone mensen op een bijzondere manier tot leven komen, wat garant staat voor een voorstelling die diepe indruk maakt en lang blijft nazinderen.

Afsluiting:
We sluiten de tentoonstelling af met een gezellig praatcafé, waar buurtbewoners hun herinneringen aan vroeger kunnen delen. Deze bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door Koen Crucke, wat zorgt voor een warme en nostalgische sfeer.

Kom en beleef een stukje geschiedenis van Drongen op deze bijzondere tentoonstelling! We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen op deze unieke en inspirerende gebeurtenis.

Bezoekinformatie:
De tentoonstelling is gratis toegankelijk:

Te bezoeken:
In het weekend: van 10:00 tot 17:00 uur.
Door de week: van 14:00 tot 18:00 uur.

Gegevens

Begin:
zaterdag 9 november 2024 - 13:00
Einde:
zaterdag 16 november 2024 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Le Petit vzw
Telefoon
0486 26 32 16
E-mail
info@kapelpetit.be
Bekijk de site van Organisator