Kleine initiatieven in een groots decor

In het hart van Drongen huist een goed bewaard geheim.

Op het Drongenplein achter de poort van de Sint-Jozefskapel of de Kapel van Pater Petit gonst het van de positieve ideeën en blazen buurtbewoners met een bruisende ondernemingsgeest het stof van onder haar gewelven.

De poort staat open, met als doel de sociale verbondenheid tussen de Drongenaars te versterken.

Dit doen we door, in en rond de kapel, een trefpunt te creëren waar elke Drongenaar, lokale producent, creatieveling, initiatieven en activiteiten met een warm hart voor ecologie en elkaar, zijn plek kan krijgen.

Kapel Petit, dé plek waar zowel publieke als privé-activiteiten mogelijk zijn en waar “Ontmoeten, Verbinden en Ontdekken” een vanzelfsprekendheid zijn.

Is zo’n plek in Drongen iets voor jou ? 

Welnu, door de Sint-Jozefkapel samen nieuw leven in te blazen – maken we deze plek waarmaken.

Kapel Petit

Cultuur op een unieke locatie

 

Maak en beleef cultuur in het historische kader van de kapel. Hier vind je het ideale decor voor boeiende, culturele voorstellingen. Want samen genieten van muziek, boeken, poëzie, verhalen … brengt ons samen.’

Het verbindende aspect is het kloppende hart van dit project. In de eerste plaats gaat het om elkaar ontmoeten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Een plek waar we de tijd nemen om een praatje te slaan en ideeën uit te wisselen.

Drongen Markt

Kuieren op zaterdagochtend

 

Wekelijks organiseren we een markt waar producenten, handelaars en creatievelingen uit de buurt hun producten en creaties aanbieden.

We maken van ‘boodschappen doen’ terug een gezellige activiteit  voor het hele gezin en ieders portemonnee op het prachtig heraangelegde Drongenplein en in de historische Kapel Petit.

Net zoals vroeger, maar dan nu. Denk er gerust ook een streepje muziek en hier en daar een eetkraampje bij.

Kapel Petit Concerten 

intieme concerten in een unieke locatie

Laat je meeslepen door de betoverende klanken van lokale en internationale artiesten tijdens intieme concerten in Kapel Petit. Van  singer-songwriter optredens tot dynamische bandperformances, onze concerten bieden een unieke ervaring voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.

En vergeet zeker niet onze aperitiefconcerten op het Drongenplein, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van live muziek in de openlucht.

Petit Marché

Het hoekje in de kapel voor het mooiste cadeau.

Wandel doorheen de galerij vol werken van creatievelingen uit de buurt. In Petit Bazaar vind je dàt cadeau voor iemand, of gewoon voor jezelf. Want hier tonen en vinden mensen een originele creatie, een uniek kunstwerk, een handgemaakt item of zelfs louter inspiratie.

Petit Café

Koffie, cake en een stukje geschiedenis

We zien dit niet als een café pur sang, maar als de uitgelezen plek waar mensen kunnen bijpraten over wat hen beweegt.

Tijdens, voor en na de activiteiten leent Petit Café zich hier perfect toe om dit te doen, onder het genot van een drankje gemaakt door …. jawel … lokale producenten.

In deze voormalige sacristie reiken we ook de geschiedenis van Drongen aan, dmv van beelden, tekst en illustraties.

Petit Atelier

Samen nieuw leven creëren.

In het Petit Atelier vindt een creatieve plek een thuis. Dat kan een naai- of herstelatelier zijn, dat kan een kunstenaar zijn: hier kan creatief talent aan de slag ! Laat zeker weten als je interesse hebt in een atelier hier.

In de handen van Le Petit vzw 

Het zijn mensen uit de buurt die het gebouw beheren en samenwerken met mensen die willen meebouwen aan Kapel Petit. Daarnaast zetten we ook zelf activiteiten op: workshops, buurt picknicks, seizoens brunches, koffieconcerten, ruilmarkten, …

Kapel Petit … voor en door Drongenaars

Heb je interesse om een stukje van Kapel Petit te gebruiken voor jouw talent? Zin om de handen in elkaar te slaan ? Deel uit te maken van het enthousiaste team van Le Petit vzw?

Laat het ons weten : info@kapelpetit.be

Deel dit bericht via: