Pekel Neemt Zijn Intrek in Kapel Petit

We zijn verheugd om aan te kondigen dat het fermentatieatelier Pekel vanaf dit jaar zijn atelier heeft gevestigd in Kapel Petit. Dit dynamische trio van fermentisto’s, bestaande uit Sven, Arno en Sam, brengt hun passie voor fermenteren naar onze historische kapel, waar ze hun unieke ambacht voortzetten en delen met de gemeenschap.

Over Pekel

Pekel is een kleinschalig, lokaal gericht fermentatieatelier dat zich richt op het creëren van unieke fermenten met een ‘Pekel’ twist. Het atelier werkt op het ritme van de seizoenen en gebruikt het aanbod van het moment om voedseloverschotten om te toveren tot waardevolle fermentaties zoals kimchi, kombucha, miso, hotsauce en andere smaakmakers.

Een belangrijke drijfveer voor Pekel is het verwerken van voedseloverschotten tot producten met meerwaarde. Naast hun productie richten ze zich sterk op kennisoverdracht en experiment. Regelmatig organiseren ze boeiende workshops waar je kunt leren over de kunst van het fermenteren.

Workshops en Open Atelier

Wil je meer weten over fermentatie of zelf aan de slag gaan? Pekel organiseert regelmatig leuke en leerzame workshops. Dit is een geweldige kans om de geheimen van fermentatie te ontdekken en zelf heerlijke producten te maken.

Daarnaast kun je tijdens de Drongen Markt een kijkje nemen in hun open atelier. Bezoek hen op zaterdag tussen 10u en 13u en ontdek hun inspirerende werkomgeving en producten.

Voor meer informatie over Pekel en hun workshops, bezoek hun website: Pekel.

Mis deze unieke kans niet om kennis te maken met de fascinerende wereld van fermentatie en de passie van Pekel!