Latest Posts

dirk Blanchart – 2.0

dirk Blanchart – 2.0

Goed nieuws! Vanwege het overweldigende succes en de razendsnelle uitverkoop van het eerste optreden van dirk Blanchart, hebben we besloten een extra optreden toe te voegen op 13 april om 20 uur.

Niet te missen thuismatch van dB, met een uitgepuurde selectie songs uit meer dan 40 jaar muziekmakerij.

Betreed de tijdloze wereld van muziek en laat je meeslepen door het verhaal van een ware pionier. Ontmoet dB, een veelzijdige artiest wiens muzikale reis al begon in de vroege jaren ’80. Als voormalig lid van Luna Twist en solo-artiest heeft dB een onmiskenbaar stempel gedrukt op de Belgische muziekscene.

 Herinner je je Luna Twist nog? De legendarische popgroep, met hits als “African Time” en “Look Out”, bracht de 80’s tot leven met hun slimme popsongs en hypnotiserende ritmes. En laten we niet vergeten dat dB’s solocarrière niet minder indrukwekkend is, met hits als “Fool Yourself Forever” en “I Don’t Mind”.

Nu, jaren later, blijft dB schitteren als solo-artiest met zijn eclectische stijl en tijdloze nummers. Van rock tot soul, van funk tot folk, zijn muziek omvat een breed scala aan genres en emoties. Elk nummer vertelt een verhaal, weeft een web van herinneringen en neemt je mee op een reis door zijn rijke muzikale landschap.

Mis deze unieke kans niet om dB live te zien optreden vanuit zijn thuisbasis, in de intieme setting van Kapel Petit. Met een beperkt publiek omringd door de historische ambiance van deze bijzondere locatie, belooft dit een ervaring te worden die je niet snel zult vergeten.

Reserveer nu je tickets en maak je klaar om ondergedompeld te worden in de tijdloze klanken van een ware muzieklegende. Of je nu een trouwe fan bent vanaf het prille begin of gewoon op zoek bent naar een avond vol muzikale ontdekkingen, het optreden van dB belooft iets speciaals te zijn dat je niet wilt missen.

Mis deze kans niet om de levende legende zelf te zien schitteren op het podium van Kapel Petit.

Tentoonstelling Eric Verhal

Tentoonstelling Eric Verhal

Kom en ontdek de kleurrijke wereld van Eric Verhal tijdens onze tentoonstelling “Fictieve Composities” van 17 tot 28 maart in Kapel Petit!

Eric Verhal, geboren in Roeselare, België in 1938. Met een indrukwekkende academische achtergrond, waaronder Masters in Kunstgeschiedenis en Archeologie van de Staatsuniversiteit Gent en een Masters in Fine Arts van de Washington University in St. Louis, MO., VS, heeft Verhal zijn stempel gedrukt op de kunstwereld.

Na een periode van lesgeven in Tunesië vertrok Verhal naar Portugal met een studiebeurs. Later doceerde hij schilderkunst en grafische kunst aan de Washington University in St. Louis, waar hij in 1970 zijn Masters in Fine Arts behaalde.

 Verhal’s werk heeft veel erkenning gekregen, met tentoonstellingen en collecties in prestigieuze instellingen zoals het Prentenkabinet in Brussel, de Nationale Prentencollectie van de Portugese Staat in Lissabon, en de Mildred Lane Kemper Art Museum, St. Louis, MO., VS en de Tama University in Tokio, Japan.

Na tumultueuze gebeurtenissen in zijn carrière, waaronder een brand die zijn studio in Brooklyn, NY, VS verwoestte, heeft Verhal zich gevestigd tussen België en Frankrijk, waar hij een nieuwe studio heeft geopend in Le Massif Central, Le Cantal, in 2002.
 Vernissage: Zondag 17 maart, 11:00 uur
Tentoonstelling Data: 17 tot 28 maart

 Openingstijden: Maandag tot zondag: 14:00 – 18:00 uur – zaterdag: 09:00 – 13:00 uur en 14:00 – 18:00 uur

Mis deze kans niet om de werken van Eric Verhal te ervaren en jezelf te verliezen in zijn kleurrijke universum! We kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens onze tentoonstelling.

Kapel Petit Concerten 2024

Kapel Petit Concerten 2024

Dit jaar nodigen we je uit voor een reeks intieme concerten die je ziel zullen beroeren. Ontsnap aan de alledaagse drukte en dompel jezelf onder in de warme en intieme sfeer van onze kapel. Laat je meevoeren door de prachtige muziek die speciaal voor deze intieme setting is geselecteerd.

Kapel Petit Concerten 2024

Met dank aan onze sponsors:

Met steun van Stad Gent / i.s.m. Cultuurplatform Drongen

Brocante & Vintage Markt in Kapel Petit

Brocante & Vintage Markt in Kapel Petit

Ontdek Unieke Schatten op Onze Maandelijkse Markt!
Beste vintage liefhebbers, schattenjagers, en nieuwsgierige snuffelaars,
Op zoek naar een onvergetelijke zaterdagochtend vol ontdekkingen en bijzondere vondsten? Dan hebben wij dé plek voor jou!
Kom gezellig langs op onze maandelijkse brocante en vintage markt in Kapel Petit te Drongen, waar een schat aan unieke items op je wacht.

Wanneer?
Elke 2e zaterdag van april, mei, en juni … van 09:00u tot 13:00u.

Waar?
Kapel Petit, Oude Abdijstraat Nr. 1, Drongen.

Wat maakt onze markt speciaal?
Snuffel langs kraampjes vol antiek, vintage, curiosa, en retro schatten. Van unieke items tot charmante snuisterijen – hier vind je vast iets wat je huis opvrolijkt of je verzameling compleet maakt!

Praktische info:
Toegang: Gratis!

Bar Petit:
Geniet na je ontdekkingstocht van een ontspannen moment in onze “Bar Petit” in de sacristie van de kapel. Laat de sfeer bezinken terwijl je een verfrissend drankje nuttigt.

Lokale Voedselmarkt:
En dat is nog niet alles! Voor de deuren van de kapel vindt op hetzelfde moment een lokale voedselmarkt plaats. Ontdek heerlijke lekkernijen en proef lokale smaken terwijl je geniet van de gezellige sfeer.

Kom en ontdek!
Laat je verrassen en breng je vrienden en familie mee. De markt staat open voor iedereen die houdt van bijzondere vondsten en een gezellige sfeer. Vergeet niet de datum in je agenda te zetten – dit wil je niet missen!
Wij kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen in Kapel Petit, waar avontuur en schattenjacht hand in hand gaan. Deel deze uitnodiging en maak er samen met ons en de lokale gemeenschap een onvergetelijke dag van!

Tot snel op de markt!

Aperitiefconcerten Drongenplein 2024

Aperitiefconcerten Drongenplein 2024

Ontmoet je buren, deel een drankje en luister naar live muziek.

Ontdek dit jaar opnieuw het genot van onze Zes Aperitiefconcerten op het sfeervolle Drongenplein! Elke eerste zaterdag van de maand, van mei tot en met oktober, verwelkomen we je graag voor een gezellige muzikale ervaring.

Programma 2024

Met dank aan onze sponsors:

Met steun van Stad Gent / i.s.m. Cultuurplatform Drongen

De zwanezonen

De zwanezonen

Feestelijke opening van de aperitiefconcerten seizoen 2024 door de Zwanezonen.

De Zwanezonen, Drongens oudste fanfare, met leden tussen 10 en 93 jaar, opent met veel zwier en mooi getoeter de Drongense Marktconcerten 2024.

Plechtig, statig, harmonie-eus, leutig, muzikaal, met veel liefde voor muziek en helemaal in uniform. Voor U.

Afspraak op Drongenplein om 10u30. Zorg dat je er bent.

Activiteiten Kapel Petit 2024

Activiteiten Kapel Petit 2024

Ontdek naast onze concerten ook andere boeiende activiteiten! Van kerstvertellingen en markten tot tentoonstellingen en workshops, er is voor elk wat wils. Verken onze diverse programma’s en geniet van een scala aan culturele en creatieve ervaringen bij Kapel Petit. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Met dank aan onze sponsors:

Met steun van Stad Gent / i.s.m. Cultuurplatform Drongen

Zomerkampjes Fotografie voor kinderen tussen 10 en 16 jaar

Zomerkampjes Fotografie voor kinderen tussen 10 en 16 jaar

Zomerkampjes Fotografie voor kinderen tussen 10 en 16 jaar

Wil je een week lang ondergedompeld worden in de fascinerende wereld van fotografie? Dan is dit zomerkamp precies wat je zoekt!

Wat kun je verwachten?

Ontwaak je creativiteit en leg de wereld om je heen vast op beeld.
Van portretten tot landschappen, van verhalen tot zelfportretten; alles is mogelijk. Leer alles over licht: van zomers daglicht tot de gloed van een rode doka-lamp.

Wat gaan we doen?

Ontdek de regels van de fotografie en grafiek door middel van speelse opdrachten. Leer door te doen, want wat is er leuker dan dat? Expositie van 1 uur op vrijdag!

 Meer info? Bezoek onze website: Kamer A

Big D & Captain Keys

Big D & Captain Keys

Edwin and Nico 2 ervaren proffesionals met meer dan 500 shows in Europa op de teller met The BluesBones hebben hun eerste Album als the duo uitgebracht.

Dit album bevat eigen compositie’s en covers met een Bluesy Touch maar ook singer /songwriter muziek als  John hiat , Tom Waits , Chris Stapleton , Sam Cooke ,…

We nemen het publiek mee in de sfeer van de Jazzy / Bluezy bars die je vaak in Amerika tegenkomt en bieden het publiek een avond met leuke luistermuziek aan.

Bekijk hier de trailer opgenomen in uitverkocht theater in Furstenfeld Duitsland.

Muziekacademie & CD5th

Muziekacademie & CD5th

Muziekacademie de Poel Gent/Drongen afdeling Jazz/Pop/Rock stelt voor:

The JAYBEES.
(formerly known as Zakosj & the Mortadellas)

Een combo van Ruben Van Cauwenberghe.

Een ensemble van 10 muzikanten neemt je mee doorheen muziek van Roy Hargrove, Too Many Zooz, Koen Van Rumste, Ray Charles,…

Van een Pink Yesterday over een zwoele Summertime naar een Night on Broadway.

Let’s Get it On and Forget Regret

CD5th

Een Noorse gitarist, een Kolegemse bassist, een Mariakerkse drummer, een Vinderhoutse gitarist , een blazer uit Drongen en een stem uit Gent. Kortom een zeskoppig kwintet van eigen kweek.

A little bit of soul, blues, R&B en jazz geplukt uit het repertoire van Tom Waits, Bill Withers, Curtis Mayfield, Mongo Santamaria,…

Zin in een Black Coffee? een tikje Afro Blue? je houdt van Temptation ?

Drongen People, Get Ready!