Latest Posts

Root Essentials & Guilty Pleasures

Root Essentials & Guilty Pleasures

Een optreden georganiseerd door Le Petit vzw i.s.m. AfritDrongen met steun van Cultuurplatform Drongen.

Een hartverwarmende voorstelling voor pure muziekliefhebbers!

Donkere kroegen en achterafzalen hebben de unieke stem van Hedwig ‘Peep’ Peetermans doen rijpen. Soms fluisterend, soms grauw en bezwerend. Met zijn sound en performance nodigt hij de toeschouwer uit om even samen onderweg te zijn, enkel gewapend met zijn bijzondere stem en akoestische gitaren.

Met zijn solovoorstelling ‘Root Essentials & Guilty Pleasures’ keert Hedwig terug naar zijn muzikale roots: een unieke hommage aan artiesten zoals Bruce Springsteen, John Hiatt, Tom Waits, Solomon Burke, Amy Winehouse, Johny Cash en vele anderen…
Een rollercoaster die raakt tot in de diepste vezels.

Deuren: 19:00 uur / Optreden: 20.00 uur / Inkom: 7 euro

RESERVATIES

Wil je er graag bij  zijn, reserveer dan nu online.
Betalen doe je dit pas aan de kassa. ( 7 euro )
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw plaats
DENNIS LANE

DENNIS LANE

GRATIS APERITIEFCONCERT OP DRONGENPLEIN TIJDENS DRONGENMARKT
GEORGANSEERD DOOR LE PETIT VZW MET STEUN VAN STAD GENT

De band ‘Dennis Lane’ vond zijn oorsprong in de muziekacademie De Poel, maar werd daar de laan uitgestuurd.

Ze vonden hun nieuwe thuisbasis in Drongen, waar ze tweewekelijks repeteren. Ze brengen toegankelijke jazz-nummers met een vleugje pop, latin en ballad.

Nummers vonder onder meer Melody Gardot, Norah Jones en Tracy Chapman.

Bezieler en bas: Philippe
Piano: Jean
Drum: Sven
Gitaar: Tom
Saxofoon: Eric
Zang en viool: Jana
MICHEL GOESSENS

MICHEL GOESSENS

Goes is een getormenteerde poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse.’

Deze quote uit het gerenommeerde Belgische muziekmagazine RifRaf zegt waar het bij Goes allemaal om gaat: het leven van alledag gadeslaan en de essentie gebruiken als inspiratie voor beklijvende songs. Goes is een geboren verteller die zich graag laat wegzakken in de Vlaamse klei en er boeiende verhalen opdelft. Boontje op muziek. Op het eerste gezicht zijn het faits divers, gebeurtenissen die een halve kolom krijgen in de regionale editie van de krant. Wie nauwer luistert, hoort songs met thema’s die ons allemaal aangrijpen en mens maken. Liefde-in-alle-mogelijke-facetten, vriendschap, euforie, werk, verraad, roddel en cliché… Het resultaat is steeds weer herkenning, een lach en soms plaatsvervangende schaamte en gêne.

 

Deuren: 19:00 uur / Optreden: 20.00 uur / Inkom: 7 euro

RESERVATIES

Wil je er graag bij  zijn, reserveer dan nu online.
Betalen doe je dit pas aan de kassa. ( 7 euro )
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw plaats

PERS:

Het Nieuwsblad verwoordt het als volgt

In Nederland hebben ze wekenlang gezwoegd op een verschrikkelijk gedrocht, bij ons gaat het veel vlugger. Gisterochtend stond het eerste kroningslied al op het internet. Geschreven door volkszanger Michel Goessens in zijn Sleidings dialect: Nau es ’t an au. Vertaald: nu is het aan u.

In de tekst neemt vader Albert zijn zoon op de knie en vertelt hem dat hij zijn schup afkuist. Waarna hij de nieuwe koning een vaderlijke raad geeft, voor het geval hij een overstroming moet bezoeken: Neem het van mij an, keuning Filip, mee liesbotten an, es ’t woater nooit te diep.

THE NEW PLANET JAZZBAND

THE NEW PLANET JAZZBAND

Professioneel geleid brengt The New Planet Jazz-Band, met heel wat instrumentale virtuositeit en veel zang, een brede waaier aan New Orleans, traditionals, hymnen, eigen werk, swing, dixie, oude stijl-jazz… waarbij de nummers op een humoristische manier aan elkaar worden gepraat.

In 1986 woonden enkele broers van de familie De Bleye in de zgn. “Planetenwijk” te Mariakerke.

Geinspireerd door hun schoonbroer, pianist-zanger Norbert De Taeye, vatten zij het idee op om zelf een jazzorkest op richten. Met die band verzorgden ze het lokale wijkfeest. Het nieuwgeboren kind moest een naam krijgen… Ze zochten het niet ver, ze lieten zich inspireren door de naam van hun woonwijk. Het werd “The New Planet Jazz Band” en zonder het zich te realiseren stichtten ze toen een heus professioneel jazz-orkest.

GRATIS APERITIEFCONCERT OP DRONGENPLEIN TIJDENS DRONGENMARKT
GEORGANSEERD DOOR LE PETIT VZW MET STEUN VAN STAD GENT

LIES & JEROEN

LIES & JEROEN

Lies Van Camp & Jeroen Knapen werken als duo al een tijdje aan een repertoire van eigen Nederlandstalige luisterliedjes. De aandacht van het grote publiek komt er voor het eerst in de nazomer van 2018. Dan verschijnt hun EP ‘Alles heeft z’n tijd’ die warm wordt onthaald.

“Een bewonderenswaardige gooi naar de essentie van de kleinkunst,” kopt FOLK magazine. Ook New Folk Sounds in Nederland is onder de indruk: “De samenzang klinkt bijzonder hecht”.

Deze lovende woorden én de energie die ze uit hun concerten halen (o.a. op het Luisterplein Gentse Feesten, Merodefestival, Lichtfeest Lissewege), zetten hen er toe aan om verder te werken aan een eerste full-cd: ‘Er zijn zo van die dagen’. Voor de opnames ervan trokken ze naar de Room 13-studio van Yves Meersschaert onder de technische leiding van Jesse De Roo. Opnieuw opnames met grote aandacht voor haarfijne samenzang en verfijnd akoestisch gitaarspel.

Deuren: 19:00 uur / Optreden: 20.00 uur / Inkom: 7 euro

RESERVATIES

Wil je er graag bij zijn, reserveer dan nu online.
Betalen doe je pas aan de kassa. ( 7 euro )
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw plaats

PERS:

“Vakkundig, met veel liefde voor muziek en tekst” – Folkforum.nl

“Sfeervol en hartverwarmend” – FOLK magazine

“Muziek met het hart op de juiste plaats” – Urgent.fm

“Zoetgevooisd en helder, sprankelend en ingetogen” – Jo Van Dessel (organisator Bergfolk)

“Vernieuwde kleinkunst” – Philip Saelens (Meaningfool vzw)

JULIEN FIRMIN

JULIEN FIRMIN

Gratis optreden georganiseerd door AfritDrongen
met steun van Cultuurplatform Drongen.

Julien Firmin is de creatie van Michael De Busscher, die je via zijn alter ego een inkijk geeft in zijn muzikaal verhaal. Een Gentse muzikant die zich niets aantrekt van hypes, maar op zijn eigen elan een mengeling van blues en alt pop brengt. Muzikale intermezzo’s en vocalen waar de haren van je armen rechtop komen te staan is hier het resultaat van.

Zijn titelloze, eerste album dateert van 2018 en wordt aanzien als een veelbelovend debuut. Dit bracht hem op tal van mooie podia in binnen- en buitenland. De voorbije jaren laat Michael zich zowel live als in de studio begeleiden door Mattias Geernaert (SUWI, Kosmo Sound), Tom Leyman (Ramkot) en Gertjan Wytynck. Het afgelopen jaar hebben ze hard gewerkt aan hun vervolg, getiteld “Hand Out The Samples”. Jan Myny (Reena Riot) vervolledigde het team en nam de productie voor zijn rekening.

SUPPORT ACT 19U00:
Celine

“Als kind en tiener was het duidelijk dat mijn zus en ik een passie deelden voor zingen. Als 16-jarige kreeg ik de kans om op te treden op verschillende schoolactiviteiten samen met de schoolband. De liefde voor optreden was geboren en ik begon regelmatig covers te plaatsen op instagram.
Pas op mijn 19de ontdekte ik de piano en leerde ik akkoorden, de perfecte aanvulling zodat ik mijzelf kon beginnen begeleiden. In deze periode kreeg mijn eerste nummer ‘No Man’s Land’ vorm.

Ik cover voornamelijk liedjes die een betekenis hebben voor mij zodat ik een gevoel kan overbrengen. Ik probeer van ieder lied een eigen intieme versie te brengen, ongeacht het genre.”

 

Deuren:18:30 uur / Voorprogramma:19:00 uur /Optreden:20.00 uur

RESERVATIES

Wil je er graag bij zijn, reserveer dan nu online.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw plaats

PERS

HUMO
“Sluit de ogen en je waant je in een oeroud bos, alleen in het pikdonker, overdonderd door stilte en schoonheid.”

De Gentenaar
“Muziek katapulteert naar andere oorden, tijden en mindsets. Extra verrassend, wanneer het gebeurt bij een splinternieuw album. Na enkele minuten Julien Firmin en zijn eerste album was het zover. De stem van Michael De Busscher is bijzonder krachtig, lijkt van diep op te borrelen. Maar ook
heel gevarieerd. We horen huilende wolven, rauwe en ijle zanglijnen. Een echt volwaardig instrument. Zijn gitaarspel maakt van het album één stuwend geheeld en heft een hypnotiserende werking.”

Dansende Beren
“Dit optreden was spannend, beklijvend en zoog de aandacht naar zich toe.”

Luminous Dash
“Als er een prijs zou bestaan voor virtuositeit dan ging die ongetwijfeld naar Julien Firmin. Een Gentse muzikant die zich niks aantrekt van hypes, maar op zijn eigen elan een mengeling van blues en alt pop brengt.”

SOUTH ATLANTIC

SOUTH ATLANTIC

Cause we play the best LATIN MUSIC in town, that’s why!

South Atlantic Quintet

Drongenaar Danny Martien brengt met zijn quintet latin muziek op een spannende maar rustige manier, een repertoire van allemaal bekende melodieën uit Brazilië, Cuba, Argentinië en latin jazz standards…

South Atlantic Quintet:
voice : lorena Mello
fluit : Karel van Maele
bass : Patrick Fakkel
drums : Paulo Sergio Steil
piano : Danny Martien

Meer info: https://southatlantictrio.wixsite.com/trio

GRATIS APERITIEFCONCERT OP DRONGENPLEIN TIJDENS DRONGENMARKT
GEORGANSEERD DOOR LE PETIT VZW MET STEUN VAN STAD GENT

LEFT AND RIGHT

LEFT AND RIGHT

Aperitiefconcert Drongenplein 2 Juli 2022
10.30 uur: Radio Dansbaar
11.30 uur: Left and Right
Als voorprogramma en uitsmijter draaien DJ’s GI and JO Swingende Dansmuziek. Popcorn-Oldies , Groove , Ska , en natuurlijk veel lindy Hop – tunes. Poets alvast uw dansschoenen op.
Drongens bekendste covergroep Left and Richt met ‘n 2 mans formatie waarvan Drongenaar Ivan Rijckaert de Left is en Roland Verspeeten de Right, dit slaat op de manier van gitaarspelen, ze zijn ondertussen al 18 jaar aan het optreden met succes, muziek spelen is dan ook hun passie. Ze hebben elkaar gevonden in Spanje maar dat is ‘n lang verhaal…..
Zaterdag 2 juli is het Ivan’s verjaardag, kom dit samen met hem vieren tijdens dit aperitiefconcert.
WOLF VANWYMEERSCH SOLO

WOLF VANWYMEERSCH SOLO

Wolf zette zijn eerste muzikale stappen met Waldorf, leerde lopen bij The Van Jets, vliegen en vallen doet hij nog steeds bij Elefant. Nu gaat Wolf Vanwymeersch ook op solotrip. Na de eerste single “Not To” is er “Friendly Is Better”, een bitterzoet nummer mét een onderliggende boodschap. Het laat een eigenzinnig muzikant horen die zichzelf meer dan ooit bloot durft te geven.

Vanwymeersch schrijft al heel zijn leven eigen nummers, maar sinds die vermaledijde lockdown acht hij de tijd rijp om die uit te brengen en live te spelen. De minidocu van de hand van Anton Coene, al jaren een goede vriend van Vanwymeersch, was samen met “Not To” al een fantastisch voorproefje. De film is een mooi en innemend portret geworden van een muzikant die geen masker wil opzetten. Het laat Vanwymeersch in al zijn eerlijkheid zien.

Wolf, opgegroeid met The Beatles en Cohen, denkt liever niet in hokjes, maar in sferen.  Zijn melodieën zijn aanstekelijk en de songstructuren verraden een eigenzinnig muzikaal brein. Ook “Friendly is better” is een eerlijke zoektocht van een muzikant die houdt van een clash tussen verschillende sounds zoals singer-songwritermuziek en elektronica, opvalt door persoonlijke teksten en herkenbaar klinkt door zijn warme baritonstem. De onderliggende boodschap van zijn nieuwe single is simpel: een glimlach kan soms de key zijn tot gemoedsrust.

Deuren: 19:00 uur / Optreden: 19.30 uur / Inkom: 7 euro

RESERVATIES

Wil je er zeker bij zijn, reserveer dan nu online.
Betalen doe je pas aan de kassa. ( 7 euro )
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw tickets