Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gerard van Maasakkers

zaterdag 20 mei 2023 - 20:00 - 22:00

Gratis

“De liedjes die Gerard schrijft zijn intieme, bijna verstilde portretten van de mensen die hij tegenkomt. Hij kijkt goed en aandachtig naar ze. Waarmee hij laat merken dat zijn hart groot genoeg is voor ons allemaal. Dat alles in dat zachte Brabants dat hij trouw is gebleven.”   Frits Spits

Gerard van Maasakkers (Nuenen, 26 maart 1949) maakt sinds 1978 lp’s en cd’s met eigen liedjes in zijn Brabantse tongval. Zijn thema’s zoekt hij dicht-bij-huis; het kleine wordt groot als hij erover zingt.

Naast andere prijzen ontving hij bij zijn 30-jarig jubileum een Gouden Harp, de hoogste Nederlandse muziekprijs. Hij kreeg hij de Annie MG Schmidtprijs voor het beste Nederlandse theaterlied, in 2012 (voor Zomaar Onverwacht) en in 2014 (voor Mijn Kind). “Als Gerard zingt, is het net of hij bij mij in de huiskamer zit” zei onlangs een concertbezoeker.

Gerard van Maasakkers is één van de bekendste zangers van Nederland.

“Liedjes van altijd”
Gerard van Maasakkers maakt al 40 jaar liedjes in zijn eigen Noord-Brabantse streektaal. Zijn thema’s zoek hij ‘dicht-bij-huis; het kleine wordt groot als hij erover zingt. De Volkskrant schreef; “Intieme schetsen, prachtig en trefzeker verwoord, vol herkenning, ontroering, ingetogen humor en levenslust”
Naast andere prijzen ontving hij bij zijn 30-jarig jubileum een Gouden Harp, de hoogste Nederlandse muziekprijs. In 2012 en 2014 kreeg hij de Annie MG Schmidtprijs voor het beste Nederlandse theaterlied.
Gerard zingt en speelt gitaar en praat zijn liedjes onderhoudend aan elkaar. Een theaterbezoeker zei het laatst heel treffend; “Als hij zingt, is het net alsof hij bij mij thuis op bezoek is”.

Deuren: 19:00 uur / Optreden: 20.00 uur

RESERVATIES

Wil je er zeker bij zijn, reserveer dan nu online.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Georganiseerd door AfritDrongen i.s.m. Le Petit vzw en met steun van Wijkbudget Stad Gent

Deel dit bericht via:

Gegevens

Datum:
zaterdag 20 mei 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
Bekijk de site van Locatie

Organisator

AfritDrongen
Bekijk de site van Organisator