Laden Evenementen

« All Evenementen

Johnny Cash …

zaterdag 14 september 2024 - 20:00 - 22:00

€12

Evenement Navigation

Johnny Cash – The Resurrection:
Een Hommage aan de Legendarische Man in Zwart

Op 12 september 2003 verliet de Man In Black ons tijdelijke bestaan voor het eeuwige. Maar op 14 september staat hij op uit de doden. Geert Bouckaert en Lode Verbanck brengen dan in Kapel Petit de beste liedjes van de laatste zes albums van Cash. Christophe Vekeman gaat in een aantal teksten uit zijn nieuwste roman dieper in op de voortdurende worsteling van de grootste country- en gospelzanger ooit met zijn geloof.

Op 12 september 2023 was het 20 jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Ter nagedachtenis van misschien wel de grootste countryzanger ooit maakte Geert Bouckaert, die al jaren toert met zijn Johnny Cash tribute band, een eigenzinnige selectie uit de zes platen die Cash opnam tijdens de laatste tien jaar van zijn leven. Bouckaerts eigen Best of American Recordings. Zelf gewapend met zijn stem – die dicht bij die van Cash aanleunt -, zijn gitaar, zijn mondharmonica en een stompbox, weet Geert zich op het podium bijgestaan door multi-instrumentalist Lode Verbanck die de nummers telkens met een streep viool of mandoline of een vleugje piano verrijkt. De nadruk ligt op de nieuwe songs die Cash voor de albums schreef – vaak over de eindigheid van het leven, over de dood en het geloof -, maar ook sommige oude nummers die Cash op de valreep opnieuw opnam, een aantal traditionals én een paar minder bekende covers van songs van artiesten die vaak zelf door Cash waren beïnvloed komen aan bod. En uiteraard zal ‘Hurt’, Cash’ allerlaatste hit – oorspronkelijk van Nine Inch Nails – geenszins ontbreken. Tussen de nummers door deelt Bouckaert wetenswaardigheden over de liedjes met het publiek en legt hij uit wat de nummers voor hemzelf zoal hebben betekend. Schrijver en countrykenner Christophe Vekeman brengt tussendoor een aantal fragmenten uit zijn nieuwe roman, verschenen eind april 2024, 30 jaar nadat de eerste American Recordings-plaat uitkwam. De teksten plaatsen het leven en werk van Cash in een bredere context en belichten de voortdurende worsteling van de zanger met zijn geloof: ‘Cash bad tot God, maar hij vocht met de Duivel, hij wilde het goede doen en deed het kwade, hij streefde naar het licht en leefde in de donkerte, hij zette koers naar de hemel en reed met een razende rotvaart rechtstreeks richting hel…’ Cash mag dan dood zijn, hij blijft verrijzen in elk nummer dat van hem ten gehore gebracht wordt. The legacy goes on.

Mis deze unieke kans niet om de muziek van een legende te ervaren in de intieme setting van Kapel Petit. Reserveer nu je tickets en bereid je voor op een avond vol herinneringen en eerbetoon aan een van de grootste iconen van de muziekgeschiedenis.

Mis het niet! Kom en vier de tijdloze muziek van Johnny Cash met “Johnny Cash – The Resurrection”. We zien je daar!

RESERVATIES

Zeker zijn van een plekje?
Reserveer nu online en verzeker uzelf van een plaats.
Wacht niet te lang, want de ruimte is beperkt.

Reserveer hier uw plaats

Deel dit bericht via:

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 september 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€12
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Le Petit vzw
Telefoon
0486 26 32 16
E-mail
info@kapelpetit.be
Bekijk de site van Organisator