Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JULIEN FIRMIN

zaterdag 13 augustus 2022 - 19:30 - 23:00

Gratis

Evenement Navigation

Gratis optreden georganiseerd door AfritDrongen
met steun van Cultuurplatform Drongen.

Julien Firmin is de creatie van Michael De Busscher, die je via zijn alter ego een inkijk geeft in zijn muzikaal verhaal. Een Gentse muzikant die zich niets aantrekt van hypes, maar op zijn eigen elan een mengeling van blues en alt pop brengt. Muzikale intermezzo’s en vocalen waar de haren van je armen rechtop komen te staan is hier het resultaat van.

Zijn titelloze, eerste album dateert van 2018 en wordt aanzien als een veelbelovend debuut. Dit bracht hem op tal van mooie podia in binnen- en buitenland. De voorbije jaren laat Michael zich zowel live als in de studio begeleiden door Mattias Geernaert (SUWI, Kosmo Sound), Tom Leyman (Ramkot) en Gertjan Wytynck. Het afgelopen jaar hebben ze hard gewerkt aan hun vervolg, getiteld “Hand Out The Samples”. Jan Myny (Reena Riot) vervolledigde het team en nam de productie voor zijn rekening.

SUPPORT ACT 19U00:
Celine

“Als kind en tiener was het duidelijk dat mijn zus en ik een passie deelden voor zingen. Als 16-jarige kreeg ik de kans om op te treden op verschillende schoolactiviteiten samen met de schoolband. De liefde voor optreden was geboren en ik begon regelmatig covers te plaatsen op instagram.
Pas op mijn 19de ontdekte ik de piano en leerde ik akkoorden, de perfecte aanvulling zodat ik mijzelf kon beginnen begeleiden. In deze periode kreeg mijn eerste nummer ‘No Man’s Land’ vorm.

Ik cover voornamelijk liedjes die een betekenis hebben voor mij zodat ik een gevoel kan overbrengen. Ik probeer van ieder lied een eigen intieme versie te brengen, ongeacht het genre.”

 

Deuren:18:30 uur / Voorprogramma:19:00 uur /Optreden:20.00 uur

RESERVATIES

Wil je er graag bij zijn, reserveer dan nu online.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw plaats

PERS

HUMO
“Sluit de ogen en je waant je in een oeroud bos, alleen in het pikdonker, overdonderd door stilte en schoonheid.”

De Gentenaar
“Muziek katapulteert naar andere oorden, tijden en mindsets. Extra verrassend, wanneer het gebeurt bij een splinternieuw album. Na enkele minuten Julien Firmin en zijn eerste album was het zover. De stem van Michael De Busscher is bijzonder krachtig, lijkt van diep op te borrelen. Maar ook
heel gevarieerd. We horen huilende wolven, rauwe en ijle zanglijnen. Een echt volwaardig instrument. Zijn gitaarspel maakt van het album één stuwend geheeld en heft een hypnotiserende werking.”

Dansende Beren
“Dit optreden was spannend, beklijvend en zoog de aandacht naar zich toe.”

Luminous Dash
“Als er een prijs zou bestaan voor virtuositeit dan ging die ongetwijfeld naar Julien Firmin. Een Gentse muzikant die zich niks aantrekt van hypes, maar op zijn eigen elan een mengeling van blues en alt pop brengt.”

Deel dit bericht via:

Gegevens

Datum:
zaterdag 13 augustus 2022
Tijd:
19:30 - 23:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

AfritDrongen
Bekijk de site van Organisator