Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MICHEL GOESSENS

zaterdag 17 september 2022 - 20:00 - 23:00

7€

Goes is een getormenteerde poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse.’

Deze quote uit het gerenommeerde Belgische muziekmagazine RifRaf zegt waar het bij Goes allemaal om gaat: het leven van alledag gadeslaan en de essentie gebruiken als inspiratie voor beklijvende songs. Goes is een geboren verteller die zich graag laat wegzakken in de Vlaamse klei en er boeiende verhalen opdelft. Boontje op muziek. Op het eerste gezicht zijn het faits divers, gebeurtenissen die een halve kolom krijgen in de regionale editie van de krant. Wie nauwer luistert, hoort songs met thema’s die ons allemaal aangrijpen en mens maken. Liefde-in-alle-mogelijke-facetten, vriendschap, euforie, werk, verraad, roddel en cliché… Het resultaat is steeds weer herkenning, een lach en soms plaatsvervangende schaamte en gêne.

 

Deuren: 19:00 uur / Optreden: 20.00 uur / Inkom: 7 euro

RESERVATIES

Wil je er graag bij  zijn, reserveer dan nu online.
Betalen doe je dit pas aan de kassa. ( 7 euro )
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw plaats

PERS:

Het Nieuwsblad verwoordt het als volgt

In Nederland hebben ze wekenlang gezwoegd op een verschrikkelijk gedrocht, bij ons gaat het veel vlugger. Gisterochtend stond het eerste kroningslied al op het internet. Geschreven door volkszanger Michel Goessens in zijn Sleidings dialect: Nau es ’t an au. Vertaald: nu is het aan u.

In de tekst neemt vader Albert zijn zoon op de knie en vertelt hem dat hij zijn schup afkuist. Waarna hij de nieuwe koning een vaderlijke raad geeft, voor het geval hij een overstroming moet bezoeken: Neem het van mij an, keuning Filip, mee liesbotten an, es ’t woater nooit te diep.

Deel dit bericht via:

Gegevens

Datum:
zaterdag 17 september 2022
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
7€
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Le Petit vzw
Telefoon
0486 26 32 16
E-mail
info@kapelpetit.be
Bekijk de site van Organisator