Laden Evenementen

« All Evenementen

Philippe Thuriot

woensdag 15 mei 2024 - 20:00 - 22:00

€12

Maak je klaar voor een avond vol muzikale magie met niemand minder dan de Belgische accordeonist, Philippe Thuriot, in Kapel Petit!

Philippe heeft al 30 jaar lang het publiek verbluft op internationale podia, en zijn muzikale reis is net zo fascinerend als zijn talent. Zijn liefde voor muziek begon in de gezellige sfeer van Le Café du Village, waar zijn ouders een kroeg runden met een jukebox en bal-musettes.

Ondanks zijn studie van “edele” instrumenten zoals viool en klarinet, bleef de accordeon altijd zijn ware liefde. Tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Kopenhagen ontdekte Philippe een geheel nieuwe wereld van hedendaags repertoire voor de accordeon, wat zijn muzikale taal en verbeelding verder ontwikkelde.

Philippe’s muzikale reis bracht hem naar alle uithoeken van de wereld, waar hij samenwerkte met meesters in de improvisatie zoals Uri Caine, Ellery Eskelin en Maria Schneider. Hij heeft soloconcerten gegeven en heeft samengewerkt met gerenommeerde ensembles zoals WDR Bigband en Brussels Jazz Orchestra.

Naast zijn indrukwekkende optredens heeft Philippe ook zijn stempel gedrukt op de klassieke muziekwereld, met opnames van Bach’s Goldbergvariaties en werken van Couperin en Ravel, ondersteund door Warner Classics en Klara.

Mis deze unieke kans niet om Philippe Thuriot te zien optreden in Kapel Petit, waar hij zijn passie voor muziek met ons zal delen in een avond die je nog lang zal bijblijven!

Deuren: 19:00 uur /  Optreden: 20.00 uur

Dit optreden is aangeboden door:

RESERVATIES

Zeker zijn van een plekje?
Reserveer nu online en verzeker uzelf van een plaats.
Wacht niet te lang, want de ruimte is beperkt.

Reserveer hier uw plaats

Deel dit bericht via:

Gegevens

Datum:
woensdag 15 mei 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€12
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Le Petit vzw
Living lines