Laden Evenementen

« All Evenementen

The Chai Connection

zaterdag 22 juni 2024 - 20:00 - 22:00

€8

Thomas Noël en Wouter Vandenabeele kwamen elkaar voor het eerst tegen in de donkere jaren negentig als leden van een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.

Daarna splitsten de wegen: Thomas reisde naar Australië en New York, Wouter trok richting Afrika en Griekenland. Ze leken voorbestemd om elkaar weer tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2014 in Istanbul. Deze keer brachten ze allebei een rugzak mee vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.
De honger om samen te werken was groot. Bij één van hun vele projecten werkten ze samen met Jeroen Knapen, een jonge gitarist uit het Waasland, met wie ze besloten een op te richten. Dit trio werd later aangevuld met de Canadese percussionist François Taillefer. The Chai Connection was geboren.

Hun muziek drijft op een stuwende gitaar en een klagende viool, en wordt gedragen door een piano of de vette klanken van een Fender Rhodes en kleurrijke percussiegrooves. Het kan alle kanten opgaan: van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan, over sentimentele walsjes, bluesy grooves en ontwrichte songs tot Braziliaanse forro’s en oriëntaalse liederen.

The Chai Connection line-up:
Thomas Noël: piano, Fender Rhodes, strings & things, voice
Wouter Vandenabeele: violin, mandolin
Jeroen Knapen: guitars, voice
François Taillefer: percussion

Deuren: 19u00 – Show: 20u00
Ticket: 8Euro

Info: www.afritdrongen.be

RESERVATIES

Wil je er zeker bij zijn, reserveer dan nu online.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Reserveer hier uw ticket(s)

Deel dit bericht via:

Gegevens

Datum:
zaterdag 22 juni 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel Petit
Oude-Abdijstraat 1
Drongen, 9031 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

AfritDrongen
Bekijk de site van Organisator