Expo – Drongen de tijd van toen in beeld

Op 18/11 sluiten we onze tentoonstelling om 13 uur met veel vreugde, dankzij de geweldige opkomst van ruim 400 bezoekers. Als je de reis door de tijd ‘toen’ nog niet hebt kunnen ervaren, is dit je laatste kans… En voor wie er bij was: wat vonden jullie ervan?

Een impressie van Gino Eelbode:

DRONGEN / de tijd van toen in beeld:
Een reis door tijd en gemeenschap

In het hart van Drongen kwamen afgelopen dagen oude herinneringen tot leven tijdens de tentoonstelling “Drongen, De tijd van toen in beeld”. De expo, die binnenkort ten einde loopt, bood bezoekers de unieke kans om een stap terug te zetten in de geschiedenis van dit charmante dorp aan de hand van
prachtige oude foto’s.

Met een overweldigende opkomst en een warm welkom van de buurtbewoners heeft de tentoonstelling niet alleen de geschiedenis van Drongen belicht, maar ook verbindingen gesmeed tussen generaties. Bezoekers hebben zich laten meevoeren door de tijd, op zoek naar vertrouwde gezichten op de oude foto’s. Het was hartverwarmend om te zien hoe mensen elkaar herkenden en verhalen deelden over vroegere tijden.

Veel buurtbewoners werden geraakt door de nostalgie, en emoties kwamen naar boven bij het herleven van dierbare momenten uit het verleden. Sommigen konden zelfs niet weerstaan aan de drang om anderen te gidsen door de tentoonstelling, als ware gidsen door hun eigen geschiedenis.

Opvallend waren de positieve reacties die de organisatoren mochten ontvangen. Bezoekers spraken vol lof over de zorgvuldig samengestelde collectie foto’s en de mogelijkheid om betrokken te zijn bij het verleden van hun geliefde Drongen.

Een bijzondere noot van waardering gaat uit naar degenen die spontaan nieuwe beelden hebben aangeboden aan de organisatie. Deze onverwachte bijdragen worden met enthousiasme verwelkomd, en de organisatie kijkt ernaar uit om met deze nieuwe aanwinsten aan de slag te gaan voor een mogelijke volgende editie van de tentoonstelling.

Hoewel de huidige tentoonstelling bijna tot zijn einde komt, krijgen geïnteresseerden nog kans tot zaterdag om de beelden van weleer te bewonderen. De deuren zijn geopend van 09:00 tot 13:00 uur voor degenen die deze unieke reis door de geschiedenis van Drongen niet willen missen.
Laten we samen terugblikken op deze bijzondere dagen, waarin beelden spraken en de tijd even stil leek te staan. De tentoonstelling “Drongen, De tijd van toen in beeld” zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten in de harten van de bezoekers en de geschiedenis van Drongen nog dichter bij de gemeenschap brengen.

————————————

Drongen de tijd van toen in beeld, een tentoonstelling georganiseerd door Le Petit vzw in samenwerking met buurtbewoners en sympathisanten.
Onze oprechte dank gaat uit naar Geert Verpoest, Joris Buysse, Gino Eelbode, Sam Werthen, Geert De Roo en Riet Maes voor hun inzet en toewijding om de tentoonstelling in goede banen te leiden. Speciale dank aan allen die beelden ter beschikking hebben gesteld.
Deze tentoonstelling werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Gent, het Wijkbudget Gent, en Cultuurplatform Drongen.
Jullie bijdragen hebben deze tentoonstelling tot een groot succes gemaakt. Bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en onmisbare steun!

Deel dit bericht via: