By Doucet – Granola’s

De 3 soorten organische granola’s !

Waar zit het verschil met de granola’s van de grote spelers?
Onze producten zijn eerlijk: puur, gemaakt van 100% biologische
producten, vegan en zonder bewaarmiddelen of overbodige ingrediënten.

Mijn naam is Kjell Doucet, oprichter van By Doucet.
Ik zou je graag willen vertellen waar het idee vandaan komt om granola te bakken.

Wel, dit hele concept is vorig jaar ontstaan. Ik had toen net mijn eigen catering bedrijf opgericht. Door de coronacrisis hebben we deze jammer genoeg moeten pauzeren . Alle evenementen werden afgelast, de horeca moest sluiten en het hele land moest in lockdown. Dit komt natuurlijk niet echt goed te pas voor een beginnende cateraar, dus moest ik iets anders bedenken.

Thuis heb ik van jongs af aan een gezonde levensstijl mee gekregen. In ons gezin was het een must om voldoende beweging te hebben en gezond te eten. Dankzij mijn ouders, heb ik deze levensstijl tot de dag van vandaag blijven behouden. Ik ga graag hardlopen, mijn favoriete hobby is zwemmen en ik ga regelmatig eens mountainbiken samen met mijn vader.

Een goede sportman- of vrouw moet natuurlijk de dag starten met een stevig en evenwichtig ontbijt. Mijn vriendin en ik startten vroeger allebei onze dag met een kom yoghurt, fruit en natuurlijk granola erbij voor een lekkere crunch. Als wij in de winkel granola gingen kopen vonden wij het vaak moeilijk om de juiste er uit te kiezen. Aangezien wij allebei van een gezonde levensstijl houden, kiezen wij het liefst voor de meest natuurlijke granola, maar deze was vaak moeilijk te vinden. Daarom was er ons idee om onze eigen granola te ontwikkelen.

Meestal bevat granola veel toegevoegde en geraffineerde suikers, en heeft het enkel een commerciële bedoeling. Daardoor zijn er veel mensen dat liever hun granola zelf maken.

Mijn vriendin Diana en ik gingen samen op zoek naar de ideale samenstelling en bakwijzen.  Ik ging alle ingrediënten kopen die we nodig hadden en in de weekends waren wij samen granola aan het bakken. Toen kwam zij met het idee dat ik met het bedrijf van de catering granola kan verkopen.

We waren aan het brainstormen naar verschillende samenstellingen en hebben deze allemaal uit geprobeerd. De eerste samenstellingen bevielen ons niet echt, we waren nog niet volledig overtuigd. We hebben het dan helemaal anders aangepakt. weg van de klassieke samenstellingen en met andere ingrediënten. Zo zijn de granola’s van By Doucet samengesteld tot hoe ze nu de dag van vandaag zijn.

logo

Aanwezigheid op Drongen Markt:
Wekelijks

Volg By Doucet via:
www.bydoucet.be

 

Deel dit bericht via: